Expeditia DX pe Insula "Inelul de Piatra"

YP0IP 2006 - jurnal de expeditie

Pe data de 3 august la ora 3:50 am ajuns in Cernavoda unde am fost intimpinati de Daniel - YO4FHU care ne-a transportat pe noi si echipamente de la gara pina la primaria din localitate. In jurul orei 11 am debarcat pe insula , restul zilei fiind ocupati cu instalarea taberei.

In ziua urmatoare, 4 august, au venit pe insula YO4FHU, Viorica - YO4GMV, Alexandra - YO4GZK, Vasile - YO9DAX, Zoli - YO4WZ si Vasile - YO3APG care a adus cu el o statie IC-706, o antena inverted vee si doua "vulpi". Primul QSO a fost realizat in banda de 2m cu YO9GNS (echipament: FT-817 si antenna discone). Spre seara s-a inceput traficul si in unde scurte

Simbata 5 august am avut parte de o ploaie torentiala care ne-a lasat fara energie electrica o buna bucata de timp. De altfel aici pe insula problemele cu energia electrica sint la ordinea zilei, avind frecvente caderi de tensiune si fluctuatii mai ales seara cind consumul este crescut.

Duminica am fost vizitati de Marcel - YO4AB, Cornel - YO4DIH, Viorica - YO4GMV, Daniel - YO4FHU, Zoli - YO4GCI cu care am stat la un pahar de vorba la "Atelierul de bere".

Pe 7 si 8 august s-a desfasurat un concurs de radiogoniometrie in cadrul "Zilelor aventurii" organizate de Asociatia Romana pentru Sport si Cultura. Am avut la dispozitie un receptor "Altai 3,5MHz" pus la dispozitie de Viorel - YO8BDV si cele doua vulpi aduse de YO3APG. Concurentii (in numar de 56) vor primi cite un QSL cu indicativul YP0IP in video, iar primii clasati vor primi din partea FRR cite o autorizatie de radioamator receptor.

Marti dimineata ,Vasile - YO3APG a parasit insula. Echipamentul a fost inlocuit cu cel pus la dispozitie de Daniel : IC-706 MK2G, AH-4 Antenna tuner.

Miercuri, 9 august, la buletinul informativ al FRR in care s-a vorbit si despre activitatile noastre a fost difuzat pe statia de radioficare a insulei.
.
Joi 10 august am efectuat o vizita la CNE Cernavoda, organizata de Daniel Moraru - YO4FHU, iar in dupa-amiaza aceleiasi zile in cadrul atelierului de "Supravietuire" coordonat de "Cip" Chisega s-a discutat despre semnalizarea de urgenta, operarea echipamentelor radio, orientare prin triangulatie radio.

Pe insula se afla aproximativ 250 de participanti din tara si strainatate (Republica Moldova, USA, Germania, Italia) printre care se afla si radioamatorii: Alexandra - YO4GZK, Mircea - YO4GKP, Andrei - YO8SSQ, Cezar - YO8TLC si Petrisor - YO4-20224 care ne-a ajutat in organizarea concursului de radiogoniometrie.

Numeroasele activitati care fac parte din cotidianul insulei sint grupate domeniile stiinta, cultura, sport. Nu lipsesc nici momentele de relaxare pe plaja insulei, la discoteca sau terasa.

Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit in organizarea acestor activitati.

Conexiunea internet a fost posibila prin echipamentul furnizat de firma PRORAD Service din Suceava.

73 de YO8SSQ

4AB,4DIH,3APG_s

YO4AB,YO4DIH si YO3APG

nicole,oana,alexandraYO4GZK_s

Nicole,Oana,Alexandra - YO4GZK

GRUP_s

Grup

Expeditii