Expeditia Muntii Rodnei 2005
Plecare
banner

Home

Cuprins

Imagini

Vineri 22 iulie, plecarea din Suceava, desi nu a facut in mod explicit parte din expeditie, a fost importanta in sine. Trei masini, incarcate la refuz, au plecat spre un obiectiv pe care nu-l stiam decat vag: tabara de baza din Rodnei.

Pe langa neparticiparea unor persoane initial incrise, urmatoarea problema a fost neintelegerile cu APNMR privind sosirea noastra si necesitatile de transport.

Cota 1400 m

Astfel, am fost nevoiti sa campam intr-o zona departata de interesele speologice, in care masina pusa la dispozitie a fost incapabila sa ne duca bagajele mai mult de 2 km, de la capatul drumului forestier. A fost necesar efortul a tuturor celor 7 baieti (din totalul celor 11 participanti) pentru a duce toate bagajele de la cota 1400 (foto alaturat) pana la cota 1950 unde ne-am instalat tabara. Am efectuat cate 2 drumuri la o diferenta de nivel de aproximativ 500m.

Chiar si in aceste conditii am reusit sa descoperim cateva aspecte ale zonei, prea importante ca sa le trcem cu vederera.

Limax la concurenta ...

Un melc limax ne-a iesit in cale ...

Cota 1630 m

La cota 1630 m un frumos izbuc  scoate la lumina un bogat suvoi de apa rece.

Inapoi la 'Zile'

Bujor de munte

In zona taberei de baza (1950m), desi in iunie, zapezile bogate din iarna au mentinut un microclimat care a determinat ca bujorul de munte sa infloreasca deabia acum.