Expeditia Muntii Rodnei 2005
Noaptea la foc
banner

Home

Cuprins

Imagini

Bucuria faptului ca am reusit sa aducem sus tot calabalacul si a faptului ca suntem in sfarsit pe munte la 1950 m, ne-a facut sa stam pana tarziu in noapte (poate imaginea ar fi trebuit sa fie pe 22 iulie, dar calendaristic  eram deja in 23, la ora la care ultimul s-a dus la culcare: 02.30!)

La foc

Daca tot suntem 11 persoane, ne-am hotarat sa urcam pe 23 sa montam aparatura radio si meteo. Prima surpriza a fost faptul ca am uitat acasa "coada" de la generatorul eolian ce trebuia sa alimenteze aparatura de emisie din creasta. Punand la lucru mintile si analizand materialele aflate la fata locului, am improvizat o coada dintr-o scandira deja cioplita (vezi foto). S-a demonstrat ca aceasta va functiona foarte bine desi a fost o improvizatie cu aspect deloc comercial ... dar cine vrea sa o vanda?

Realizarea cozii Eoliana cu noua coada cutu cutu
In cort tabaram

Intr-un tarziu ne indreptam spre creasta cu toate cele necesare la noi, desi vremea parea potrivnica. A fost ceata si vant.

Urcam spre creasta
Emitatoarele
montarea statiei meteorologice
Asamblarea antenelor

Odata ajunsi sus in creasta (la aproximativ 2150 metri, pe o pante care atinge uneori peste 50 grade ...), am montat in primul moment cele doua emitatoare pentru baliza si pentru repetor, impreuna cu generatorul eolian. La aproximativ 200 m distanta si mai jos cu aproximativ 40 m, am montat receptia repetorului si statia meteorologica automata.

Dupa terminarea montarii aparaturii in creasta (aparent mergea, cu ceva probleme de calitate a semnalului de la repetor: nivel mic si interferente de la baliza), am coborat inapoi in tabara de baza, unde ne astepta o masa calda ...

Corturile la sosirea noastra in tabara
Peisaj in timpul coborarii o masa calda ... Seara, dupa masa

Inapoi la 'Zile'