banner
Expeditia Muntii Rodnei 2005

Home

Cuprins

Imagini

Duminica, 24 iulie, au plecat o parte din cei ce au ajutat la operatiunile din zilele precedente. Au fost instalate panourile solare, care, datorita conditiilor meteo din aceasta perioada au fost de mare ajutor:o medie de 2 A pe timpul zilei! Au fost chiar perioade in care energia produsa a fost mai multa decat cea consumata, astfel incat a fost necesara lasarea panourilor in aer ...

Panourile solare
Materiale si alimente

A fost reorganizata "magazia" de materiale si alimente, folosind cele trei tevi ale antenei ce va fi folosita deabia sambata pe Ineu. Am avut noroc de vreme buna, astfel incat "constructia" a rezistat cu bine toata saptamana (chiar daca in anumite perioade zgomotul facut parea suspect ...)

Am primit vizita a doi motociclisti din Satu Mare. Numai asa ceva nu ne asteptam sa vedem la 1950 m!   

Vizita
Taierea lemnelor

Toporul, cumparat din talcioc, ne-a parasit prematur. Pentru foc, in continuare, taierea lemnelor s-a facut cu ajutorul unui feirastrau de la un ... briceag si cu multa rabdare!

Capcana Barber

Tot duminica a fost montata o capcana Barber pentru insecte in zona taberei, in grohotisuri. A fost lasat timp de o saptamana pentru a 'prinde' ceva insecte mai deosebite. Se pare ca nu a fost cu noroc, din cauza caldurii, care a uscat efectiv nada.

Desi o sa avem un apus de soare splendid, in timpul zilei temperatura inca nu a fost prea mare (9,3 gradeC in creasta), necesitand inca hainele din 'colectia ... primavara-toamna ...', chiar si in jurul focului!

Ziua, la foc

Cateva apusuri de soare surprinse din tabara de baza de la 1950 m, cu aparatul foto:

Apus 1 Apus 2 Apus 3 Apus 4
Seara la foc

Seara, la foc, pentru "comfort" am folosit aproape in fiecare seara un grup electrogen, pentru alimentarea a doua becuri, dar si pentru incarcarea telefoanelor si a acumulatorilor de la aparatul foto (cumparat in ajun si pentru care nu a mai fost timp pentru realizarea unui incarcator de la 12 V.

Inapoi la 'Zile'