banner
Expeditia Muntii Rodnei 2005

Home

Cuprins

Imagini

Trecut radio

Istoricul deplasarilor radioamatorilor in muntii Rodnei este dependent de doua aspecte contradictorii: altitudinea mare si degajarea deosebita, pe de o parte, si dificultatile de a opera intr-un concurs (cu pretentii la un loc onorabil) dintr-o locatie greu accesibila fara acces auto si fara retea de 220V, pe de alta parte.

Se stie ca au fost mai multi radioamatori care au operat statii de pe Pietrosul Rodnei. In perioada urmatoare vom cauta informatii publicate in acest domeniu. In acelasi timp, rugam ca sa ne trimiteti informatii despre expeditii anterioare (trimiteri la bibliografie, QSL-uri, etc.)

De la YO3APG am aflat ca printre cei ce au lucrat din Rodnei au fost YO5AUK si YO3AID, ca din acesti munti s-au castigat titluri de campion ... Este de datoria noastra sa recunostem pe cei ce au fost inaintea nostra ... Deci va rugam sa ne scrieti ...

Intr- un QSO cu YO5BEU (via YO5D), efectuat pe 26 iunie 2005, am aflat date noi despre acest subect: acum aproxiamtiv 20 ani, impreuna cu YO5AUK si YO5AZZ (se pare), a lucrat de pe Ineu. Aparatura folosita a fost "home made", aproximativ 0,5 W in FM. Au lucrat cu mai multe statii YO si cu UO5FP. Nu mai detine logul sau QSL-uri din acea perioada. Daca are cineva informatii suplimentare, este rugat sa ne scrie.

Pentru completarea acestei pagini, rugam pe toti radioamatorii care cunosc despre expeditii radio in Rodnei, sa ne trimita orice informatii (inclusiv imaginea unor QSL-uri care dovedesc efectuarea unor legaturi din muntii Rodnei).

Cuprins

Multumim,