banner
Expeditia Muntii Rodnei 2005

Adrian Done

YO8AZQ

Home

Cuprins

Imagini

Radio

YO8AZQ2

Am obtinut indicativul de receptie YO8-8002/SV in anii 1970

In vara lui 1972, la implinirea varstei de 18 ani (conform legislatiei din acea vreme) am obtinut autorizatia de radioamator de emisie clasa a III-a cu indicativul YO8AZQ.

In august 1973 am obtinut autorizatia de clasa a II-a.

Actulmente am autorizatie de clasa I.

Am participat la numeroase competitii pentru verificarea aparaturii si a fortelor proprii...

Am efectuat zeci de mii de legaturi cu radioamatori din tara si din strainatate.

In1975 am infiintat, la Institutul Politehnic Bucuresti, radioclubul acestui institut, care a primit indicativul YO3KSC (cum spunea cineva: "Club Student Cotroceni"), care a mai functionat 2-3 ani dupa ce am terminat eu studiile, fiind preluat in conducere tot de radioamatori suceveni...

Am participat la infiintarea celor trei repetoare din judetul Suceava, de doua dintre ele ocupandu-ma, in limita timpului, si in continuare pana azi.

Am lucrat de nenumarate ori in 'portabil' din zonele in care eram in deplasare, in interes de servici sau in timpul liber. Am lucrat, in 1988, timp de 2 saptamani, din tabara clubului de speologie, in unde scurte, cu alimentare din baterii solare.

Speo

ady

Moment din cursul de Topografie subterana din cadrul activitatilor Fundatiei de Speologie

Am inceput activitatea speologica in 1974 in cadrul Cercului de Speologie "Emil Racovita" din cadrul Centrului Universitar Bucuresti

Din octombrie 1976 pana in septembrie 1979 (la terminarea studiilor superioare), am fost presedinte al Clubului (intre timp ...) de Speologie "Emil Racovita" din Centrul Universitar Bucuresti.

Din aceasta perioada dateaza performantele 'sportive' cele mai importante: explorari in premiera in Dosul Lacsorului, Jgheabul lui Zalion, Rapa Vanata si alte zeci de pesteri mai putin renumite.

In perioada 1980 pana in 1982, am aactivat la Clubul "Piatra Rosie" din Petrosani, ca vicepresedinte.

Am reusit sa cartez, impreuna cu echipe de persoane foarte tinere, peste 2 Km de galerii in zoan Petrosani.

Odata cu intoarcrcerea mea in zona Sucevei (unde m-am nascut), am infiintat Clubul de Speologie "Bucovina", ulterior devenit Fundatia de Speologie "Club Speo Bucovina"

Voi reveni cu completari la activitatea la aceasta organizatie; pentru ultima perioada, vizitati site-ul Fundatiei de Speologie Bucovina

Cuprins