banner
Expeditia Muntii Rodnei 2005

Home

Cuprins

Imagini

     Expeditia multidisciplinara s-a desfasurat in perioada 23 pana in 31 iulie 2005.

A fost organizata de Fundatia de Speologie "Club Speo Bucovina",  Parcul National Muntii Rodnei. si Radioclubul CSTA  Suceava.

     In principal s-a dorit desfasurarea a  trei tipuri de activitati: participarea in cadrul competitiilor de UUS din aceasta perioada, cercetarea speologica a zonei si o serie de cercetari asupra vietii salbatice din parc.

     Incepand cu momentul lansarii publice a expeditiei si pana la terminarea activitatilor post-expeditie, acest site va va tine la curent cu toate aspectele intalnite.


     Muntii Rodnei se afla in nordul Romaniei, avand o orientare generala de la est la vest. Inaltimea crestei principale depaseste in multe locuri 2000 metri, cu doua extreme: la vest varful Pietrosul, cu 2303 metri si la est Ineul cu 2279 metri.

Obiectivele expeditiei sunt:

Speologie: desi nu este predominant calcaros, acest masiv cuprinde o serie de cavitati importante pentru speologia romaneasca, iar cercetarea sa din acest punct de vedere inca nu se poate spune ca este terminata.

Biodiversitate: mare parte din suprafata masivului este cuprinsa in Parcul National Muntii Rodnei. Deoarece acest fapt nu s-a petrecut de foarte mult timp, el se afla inca intr-o faza de cercetare intensiva de inceput.

Radio: aceste altitudini (peste 2000 metri) si faptul ca nu sunt "umbriti" radio in nici o directie, ii face foarte propice pentru legaturi radio la mare distanta in frecvente inalte. Se vor instala temporar un repetor, o baliza si se va lucra in competitii UUS.

Utilizarea energiei alternative nepoluante: toate activitatile ce necesita energie electrica, vor folosi surse alternative: eoliana si solara.


Puteti sustine aceasta expeditie material, uman sau financiar


Site intretinut de catre Adrian Done, e-mail:  adriandone @ yahoo.com