Prima pagina

Economisire

Eoliene

Solara

Pompa de caldura

Hidro

Comune

Legaturi

Publicitate

 

Masuri impotriva incalzirii globale

Economisire

Eoliene

Solara

Comune

Legaturi

Sistemul din Rarau - proiect pilot de alimentare independenta

     Constructia generatorului a fost facuta in iarna anului 2006-2007.  Inceputurile sunt aici

     In iunie 2008 am constatat ca axul cozii a cedat, astfel ca am renuntat la ideea mea cu rulmenti si am facut o deplasare pentru refacerea lagarului cozii fara rulmenti. Imagini aici.
     In septembrie 2008 am constatat ca nu mai exista elicea. Intreband prin vecini, am gasit-o ... intacta. Greseala mea a fost la ultima interrventie, faptul ca nu am pus contrapiulite la prezoanele elicei.
Piulitele s-au desfacut si elicea a zburat. Actualmente sunt contrapiulite si sper sa treaca bine si a doua iarna! (am emotii cu butucul care este din aluminiu, prins cu suruburi din fier: cuplu galvanic ce poate duce la corodarea filetului si dezmembrarea butucului)

      Dupa ultima deplasare, datorita unei greseli de cablare, eoliana din Rarau a ramas fara sarcina. La inceputul lunii decembrie o ... (continuare)

     La sfarsitul lunii martie, o deplasare a prilejuit montarea unor panouri fotovoltaice.

     Ultima varianta, functionand din iulie 2009, este mai apropiata de proiectele Hugh Piggott.

     In august 2010 sistemul inca este in functie. A fost demarata constructia unui pilon si montarea unei eoliene de 300 w pe el pentru alimentarea sistemului din Rarau.

     Dupa o functionare neintrrupta de peste 2 ani, am hotarat sa coboram eoliana pentru revizie. Am constatat ca mare parte din lacul de pe elice s-a exfoliat, astfel ca a trebuit inlocuit. Deasemeni am inlocuit butucul elicei,  de data asta testand unul cu posibilitate de reglaj al presiunii rulmentilor. Astfel speram ca elicea sa porneasca la viteze ale vantului mai mici. (noiembrie 2012)

Inapoi