top

Proiecte biodiversitate

Pagina proiectului

Csb

Fundatia de Speologie „Club Speo Bucovina"

comunicat de presã

Protectia liliecilor - o solutie pentru paduri sanatoase

In perioada noiembrie 2006 – octombrie 2007, Fundatia de Speologie „Club Speo Bucovina" in parteneriat cu Federatia Romana de Chiropterologie si in colaborare cu Regia Nationala a Padurilor din Romania, deruleaza proiectul Protectia liliecilor - o solutie pentru paduri sanatoase.

Proiectul este finantat prin PHARE 2004 – Societatea Civila Componenta 2 – Adoptarea si implementarea aquis-ului comunitar. Bugetul total al proiectului este 77700 Euro, din care contributia Uniunii Europene este de 69930 Euro.

Scopul proiectului este implicarea organizatiilor neguvernamentale nonprofit din tara in sprijinul autoritarilor locale de pe teritoriile Parcurilor Naturale si Nationale, in vederea promovarii si implementãrii aquis-ului comunitar transpus in Strategia Naþionala privind protectia biodiversitãtii in ariile respective.

Grupurile tinta ale proiectului sunt ONG-urile de mediu, administratiile Parcurilor Naturale si Nationale, proprietarii de paduri, elevii si profesorii, publicul larg.

Principalele activitati constau in realizarea de intalniri de lucru cu reprezentantii ONG-urilor de pe teritoriile Parcurilor Naturale si Nationale, cu personalul specializat de protectia biodiversitatii din cadrul Parcurilor Nationale si Naturale, in elaborarea si aplicarea de strategii pentru stoparea declinului populatiilor de lilieci din aceste arii protejate; implicarea ONG-urilor in realizarea unei actiuni la nivel national de popularizare a importantei liliecilor in orase si scoli, sub titlul "Noaptea Europeana a Liliecilor".

Realizarea de materiale informative si distribuirea lor grupurilor tinta:

-Revista "MISCELANEA CHIROPTEROLOGICA - Impreuna pentru protectia Liliecilor"; va cuprinde studiile efectuate pana in prezent de cercetatorii din Romania privind speciile de lilieci existente; ariile lor de raspandire;

    - Cartea pentru copii „Liliecii – sa-i cunoastem, sa-i iubim, sa-i protejam"

    - Cartea "Protectia liliecilor si a padurilor din Romania, o relatie reciproc avantajoasa"; va cuprinde importanta liliecilor in mediul silvicol, protectia si conservarea habitatelor.

    - Curs – "Liliecii din Romania – importanta, cunoastere si protectie"; va cuprinde suportul de curs pentru trainig-ul de Chiropterologie de la Closani adresata atat biologilor cat si ONG-urilor de mediu participante (52 de persoane participanti).

     

Date de contact: FUNDATIA DE SPEOLOGIE "Club Speo Bucovina" tel/fax: 0230 524944; Coordonator proiect : Adrian DONE, e-mail: tatiana_ingrid@yahoo.com, tel: 0740 617584, 0741 967150


 
UE

Proiect finanþat de.
UNIUNEA EUROPEANA prin Phare, Programul 2004 Societatea Civila

Uniunea Europeanã reprezintã o entitate politicã, socialã si economicã compusã din 27 þãri. Statele Membre au decis împreunã, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, sã construiascã o zonã de stabilitate, democratie si dezvoltare durabilã, mentinând diversitatea culturalã, toleranta si libertãtile individuale. Uniunea Europeanã îsi propune sã împãrtãseascã realizãrile si valorile sale cu þãrile si popoarele de dincolo de granitele ei.

" Pentru informatii si eventuale reclamatii referitoare la proiectul PHARE: sesizari.phare.proiecte@cfcu.ro "

IMPREUNA