top3
csb

                                     Gradina vesela

     Fundatia Speologicã „Club Speo Bucovina" a fost selectionatã de Fundatia pentru Parteneriat si MOL România în vederea finantãrii proiectului Grãdina veselã, în cadrul programului de finantare "Spatii Verzi – componenta Spatii Verzi Urbane".
     Scopul proiectului Grãdina veselã este reabilitarea unei zone publice pãrãginite de 800mp aflatã pe strada Avram Iancu nr1, din Municipiul Suceava, într-un spatiu verde viu pentru recreere si educatie ecologicã destinate copiilor.
     Proiectul se desfãsoarã în colaborare cu Consiliul Judetean Suceava – Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului Suceava.
     Are ca parteneri Scoala gimnazialã nr.3 si nr. 4 din Municipiul Suceava cu implicarea unui numãr de peste 140 elevi în activitãti de educatie ecologicã.

Activitãtile principale:

a) Nasterea unei grãdini
    - activitãti de curãtare al terenului, al materialului vegetal si a gunoaielor existente pe/în sol (cutii de conserve, moloz si alte materiale nedegradabile);
    - realizarea a unui spatiu pentru compost unde se va „fabrica pãmântul" cu materialul vegetal colectat;
    - delimitarea zonelor de amenajat si instalarea viitoarei grãdini prin: sãpat, marcarea pentru plantat si plantarea propriu-zisã a arborilor, arbustilor si a florilor.

b) Evenimente în Grãdina veselã
   
- activitãti de educatie ecologicã cu participarea elevilor
     Toate lucrãrile se vor derula în cadrul unor ateliere de lucru, deschise tuturor celor care doresc sã învete despre realizarea compostului într-o grãdinã si amenajarea unui spatiu verde pe un teren degradat.

Pentru a va tine la curent cu desfasurarea activitatilor, am creat o pagina pe Facebook unde gasiti si multe fotografii.

Proiect finantat de Fundatia pentru Parteneriat si Mol Romania.
Informatiile acestui material apartin în exclusivitate Fundatiei Speologice „Club Speo Bucovina". Fundatia pentru Parteneriat si Mol Romania nu sunt rãspunzãtoare pentru informatiile de pe site.

logo FP ro
logo MOL

Inapoi la proiecte de educatie ecologica