top3
csb

Povestile Tinovului Saru Dornei

Perioada de desfasurare a proiectului: 10 aprilie 2019 - 16 septembrie 2019

Scop: Cresterea nivelului de constientizare si a gradului de acceptare privind importanta protejarii si conservarii rezervatiei "Tinovul Saru Dornei" de cãtre comunitãtile din Saru Dornei si Neagra Sarului.

     Startul a fost dat prin prezentarea si pregãtirea proiectului cu activitatea de informare unde au participat 16 profesori de la Scoala Gimnazialã Neagra Sarului si Saru Dornei, interesati sa implice copiii într-un program educativ prin joc, pentru descoperirea ariei protejate Tinovul Saru Dornei. Proiectul a continuat cu activitati de primavara, unde 213 copii au participat la o „initiere" în tainele naturii . Astfel au fost organizate 15 excursii (drumetii), 11 ateliere ale biodiversitãtii, 11 vizionari de filme si o tabara tematica Ranger Junior.

     Activitatile de vacanta, din lunile iunie – august au continuat cu 3 tabere cu ateliere tematice iar la final, ca un corolar al activitatilor, evenimentul Bats Night a adus în fata invitatilor, prin diferite ateliere (expozitie, teatru, carnavalul mastilor etc) povestea tinovului.

     Aria protejatã „Tinovul Saru Dornei" a fost promovatã prin diverse materiale: 3 roll-up-uri amplasate în 3 scoli, pliantele „Tinovul Saru Dornei" distribuite în comunitate, 162 sãpcutele si 52 tricouri, cu sigla tinovului oferite copiilor din Saru Dornei si Neagra Sarului în cadrul evenimentului Bats Night.

     Activitãtile si rezultatele proiectului sunt vizibile aici si pe pagina de facebook a proiectului:.

     Proiectul a fost finantat de Fundatia pentru Parteneriat si Mol România. A fost implementat de Fundatia Speologicã „Club Speo Bucovina" si a avut ca parteneri Scolile Gimnaziale Saru Dornei si Neagra Sarului.

     Proiect finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.
Informatiile acestui material apartin în exclusivitate Fundatiei Speologice „Club Speo Bucovina". Fundatia pentru Parteneriat si Mol Romania nu sunt rãspunzãtoare pentru informatiile de pe site.

logo MOL
logo FP ro

Inapoi la proiecte de educatie ecologica