TOP3
Csb

Inapoi la proiecte de educatie ecologica

Fundatia Speologica Club Speo Bucovina"

      Începând cu 19 decembrie 2007, Fundatia de Speologie „Club Speo Bucovina" se aflã în perioada de derulare a proiectului „Drepturile omului – la îndemâna oamenilor simpli".
     
Finantat prin programul PHARE 2005 - Consolidarea Democratiei în România, Componenta 2 „Democratie, drepturile omului, statul de drept, independenta justitiei si lupta împotriva coruptiei", proiectul are ca scop cresterea nivelului de informare a proprietarilor de terenuri din Parcul Natural Muntii Maramuresului, Parcul Natural Vânãtori Neamt, Parcul National Calimani în ceea ce priveste drepturile si responsabilitãtile ce le revin acestora din perspectiva legii ariilor protejate.
     
Activitatile proiectului se concentreazã asupra sustinerii unei campanii de informare ample, cuprinzând 5 judete, in cadrul careia vor fi distribuite materiale informationale (10000 pliante, 5000 brosuri) si vor fi organizate dezbateri publice cu participarea a cel putin 140 proprietari de terenuri.
     
Pâna în prezent au fost desfãsurate o serie de vizite de lucru ale staff-ului echipei de implementare a proiectului la sediul organizatiei partenere Asociatia WWF Programul Dunare Carpati România din Bucuresti cât si la Administratiile Parcului Natural Muntii Maramuresului - localitatea Viseu de Sus si Parcului National Calimani – localitatea Vatra Dornei.
      Cu ocazia vizitelor au fost semnate protocoalele de colaborare c
are mentioneaza rolul si nivelul de implicare al fiecarei organizatii în parte pentru atingerea obiectivelor proiectului. Semnificativa este contributia vizitelor în ce priveste întocmirea unui program al campaniei de informare, schitarea unei strategii pentru desfasurarea acesteia, dar si stabilirea tipului de informatii de care au nevoie beneficiarii directi pentru a obtine impactul cel mai bun ca urmare a desfasurãrii proiectului.
      Referitor la activitatile de promovare a proiectului, în prima luna a fost dat un comunicat de presa
, iar la 18 ianuarie a avut loc Conferinta de presa pentru aducerea la cunostinta comunitatii din judetul Suceava (si nu numai)  a scopului proiectului, principalelor activitati si a rezultatelor asteptate.

Aici puteti citi comunicatele de presa privind lansarea proiectului si incheierea sa

Imaginile de mai jos, surprind o parte din activitatile mentionate:

img_5789_small
img_5787_small img_5788_small

Desemeni, alte imagini din timpul dezbaterilor


UE

Proiect finanþat de.
UNIUNEA EUROPEANA prin Phare, Programul 2004 Societatea Civila

Uniunea Europeanã reprezintã o entitate politicã, socialã si economicã compusã din 27 tãri. Statele Membre au decis împreunã, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, sã construiascã o zonã de stabilitate, democratie si dezvoltare durabilã, mentinând diversitatea culturalã, toleranta si libertãtile individuale. Uniunea Europeanã îsi propune sã împãrtãseascã realizãrile si valorile sale cu tãrile si popoarele de dincolo de granitele ei.