Sigla creata de Adrian YO3GW

Prima pagina

Cuprins

Imagini

Sacalinu Mare 2012

FRR
Fundatia de Speologie Bucovina
YO8AZQ2

YO8AZQ, Adrian (Ady) DONE

     Am obtinut indicativul de receptie YO8-8002/SV in anii 1970

    In vara lui 1972, la implinirea varstei de 18 ani (conform legislatiei din acea vreme) am obtinut autorizatia de radioamator de emisie clasa a III-a cu indicativul YO8AZQ.

    In august 1973 am obtinut autorizatia de clasa a II-a.

    Actulmente am autorizatie de clasa I.

     Am participat la numeroase competitii pentru verificarea aparaturii si a fortelor proprii...

     Am efectuat zeci de mii de legaturi cu radioamatori din tara si din strainatate.

     In1975 am infiintat, la Institutul Politehnic Bucuresti, radioclubul acestui institut, care a primit indicativul YO3KSC (cum spunea cineva: "Club Student Cotroceni"), care a mai functionat 2-3 ani dupa ce am terminat eu studiile, fiind preluat in conducere tot de radioamatori suceveni...

     Am participat la infiintarea celor trei repetoare din judetul Suceava, de doua dintre ele ocupandu-ma, in limita timpului, si in continuare o buna perioada de timp.

     Am lucrat de nenumarate ori in 'portabil' din zonele in care eram in deplasare, in interes de servici sau in timpul liber. Am lucrat, in 1988 (pentru prima oara in Romania), timp de 2 saptamani, din tabara clubului de speologie, in unde scurte, cu alimentare din baterii solare.

     Am participat, incepand cu 2007, la toate editiile concursului Field Day CW regiunea I, din portabil, folosind diferite surse de energie: eoliana, solara, hidro sau grup electrogen si acumulatori, cu indicativul YO8KGU/P si, apoi, YO8KGT/P.

     Am infiintat radioclubul Fundatiei Speologice "Club Speo Bucovina" din Suceava, incepand cu martie 2009 avand indicativul YO8KGT.

     Am obtinut si folosit indicativul special YQ8ANT, cu ocazia zilelor de activitate pentru Antarctica, in anii 2011 si 2012.

     Am lucrat ca activator in cadrul programului WFF din aria protejata Rarau - Giumalau (YOFF-170), unde am al doilea amplasament autorizat.