Sigla creata de Adrian YO3GW

Prima pagina

Cuprins

Imagini

Sacalinu Mare 2012

FRR
Fundatia de Speologie Bucovina
gabi

Gabriela Lesanu –YO8TLD

     Sunt biolog in cadrul Laboratorului de Calitatea Apei –Administratia Nationala Apele Romane-Suceava si ma ocup in mod special de analiza biologica a nevertebratelor de substrat din râuri si lacuri (indicatori biologici de calitate ai apei). Sunt ecolog de profesie si am absolvit în 2004 un master în Ecologie Sistemicã si Dezvoltare Durabilã la Universitatea Bucuresti.

    Prin natura profesiei si nu numai, sunt pasionatã de ecosistemele naturale cât mai neafectate de activitatea umanã, de biodiversitatea acestor zone si de mentinerea lor în parametri normali.

     Sunt membru al International Association for Danube Research si al Clubului Ecologic Origini Verzi, participand la programe de voluntariat în protectia mediului.

     Expeditia de pe insula Sacalinu Mare a fost o ocazie de a studia flora si fauna atât marinã cât si de apã dulce întãlnitã aici.

***

     În 2008 l-am cunoscut pe Cezar Lesanu si astfel am luat contact cu activitãtile de radiomatorism, cu expeditiile în naturã, concursurile.

     Am participat cu cei de la clubul din Suceava la diverse activitati si am invãtat sã inteleg lumea undelor radio, începand cu 2008, intr-o expeditie pe o insula de pe raul Suceava - SV025 -. Am participat apoi in Masivul Rarau la Campionatele Nationale de UUS, concursuri Field Day la Gura Haitii (2010) si Campulung (2012). Am participat la Scolile de vara de pe insula Inelul de Piatra din 2008 pânã în 2011. In 2011 am lucrat  de la Scoala de vara cu indicativul YP0IP, sub îndrumarea lui Adrian Done YO8AZQ. În 2009 am obtinut autorizatia de radioamator de emisie clasa a III-a cu indicativul YO8TLD.

     Alãturi de Cezar, YO8TLC, am participat si la activitãti de radioastronomie, ascultând si înregistrând meteorii pe insula YP0IP Inelul de Piatra, precum si la Festivalului Astronomic "Nopti de Perseide" de la Horodnicul de Jos, in 2008.