Sigla creata de Adrian YO3GW

Prima pagina

Cuprins

Imagini

Sacalinu Mare 2012

FRR
Fundatia de Speologie Bucovina
petrica

SIMPLU DESPRE YO9RIJ (ex YO8RIJ)

     STOLNICU Petrica, YO9RIJ, nascut in localitatea Liteni, judetul Suceava, m-a imbolnavesc „definitiv si irecuperabil"de radioamatorism sub indrumarea lui YO8AXP, NEACSU Laurentiu, undeva prin toamna anului 1988, la radioclubul Aerostar Bacau, YO8KOS.
     Reusesc in anul 1989 sa invat alfabetul Morse, dupa lungi ore de repetare si antrenament. Impreuna cu o duzina de alte lucruri interesante si trebuincioase, reusesc sa promovez examenul de radioamator receptor si sa obtin indicativul YO8-025/SV.

     In anul 1991, sustin examentul de radioamator de emisie clasa a III-a (cu o dorinta enorma de a iesi in eter), la sesiunea de examinari organizata la sediul radioclubului judetean Bacau YO8KAN.
     In anul 1997 reusesc sa fac primele QSO-uri YO8RIJ/AM, pe timpul caderii libere a unui salt cu parasuta, iar la sfarsitul anilor '90 parasesc orasul BACAU si ma transfer la BUZAU, unde incep o perioada cu activitati extrem de incarcata.
     In anul 2005, sustin toate examenele si obtin certificatul de radioamator clasa I-a, apoi devin instructor de radioamatorism si radioorientare de amator si arbitru de US, UUS, telegrafie viteza si radioorientare de amator.
     In anul 2006, la invitatia lui Ovidiu YO9XC, particip, alaturi de alti radioamatori valorosi, la expeditia YP1W pe insula SACALINUL MARE. Ulterior imi dedic timpul, activitatii de SWL si Tineret lucru care ma aduce mai aproape de generatia noua. Reusesc sa autorizez un numar considerabil de radioamatori de receptie si cativa de emisie. Traiesc si ma bucura fiecare realizare a lor si ma motiveaza sa merg mai departe.
     Ma implic cu daruire in actiuni de popularizare a radioamatorismului, in activitati de imbunatatire a calitatii traficului de radioamatori prin repunerea pe baze solide a pregatirii tinerilor radioamatori, organizez cursuri de radioamatori pentru copii si initiez programe de radioamatorism.
     Activitatea neintrerupta ca radioamator imi onoreaza existenta prin faptul ca mi-a dat posibilitatea de a cunoaste oameni si de a lega prietenii extraordinare!

        Va multumesc frumos!
        YO9RIJ - Petrica STOLNICU