usv

Statii de sol din Suceava

Diagrama de directivitate a unei antene
Pagina de start

Introducere

Statii

Descriere

Rezultate

Note

     În mod curent, atunci când vorbim de misiuni spatiale sau tehnică spatială, ne gândim la sateliti, rachete pentru plasarea lor în spatiu, misiuni interplanetare etc. Este adesea trecută cu vederea o componentă cel puțin la fel de importantă: segmentul de la sol. Acesta este compus dintr-un Centru de Control al Misiunii (adesea notat MCC, în engleză) si una sau mai multe stastii de sol - GS - (distribuite pe tot globul), toate acestea legate între ele prin linii de comunicatie terestre sau satelitare
     În ultimii ani se lansează un număr din ce în ce mai mare de sateliti în jurul Pământului. Scopul acestora este din ce în ce mai diversificat: cercetare fundamentală, cercetare si testare de noi materiale si tehnologii, comunicatii, observarea Pământului, educatie etc.
     Comunicarea cu acestia, sau chiar numai receptionarea datelor de la ei, presupune existenta unui număr din ce în ce mai mare de statii de sol. Acestea trebuie să fie capabile să comunice folosind frecvente si moduri de lucru tot mai diverse. Trebuie să fie amplasate cât mai uniform pe suprafata Pământului.
     Testarea si mentinerea acestora în stare de functionare corespunzătoare, presupune o serie de aparate de măsură si reglaj. De asemenea de o mare importantă este pregătirea personalului acestor statii.